Hallo aspirant Singer Songwriter

living your dream!

Heb je hulp nodig bij het schrijven van jouw popsong? Heb je een droom en wil je je eigen nummers en sound maken, heb je niet veel budget en weet je niet goed waar je moet beginnen of op moet letten? Ik ben een ervaringsdeskundige en weet hoe dit voelt! Ik leer je de basics: waar moet je op letten, hoe maak je een arrangement, hoe bespaar je tijd en geld etc. Het maakt mij blij als jij trots bent op jouw song en optreden.

Ik weet zeker dat iedereen een song kan schrijven. We gaan samen aan de slag. Of je nu artiest wilt worden of een prachtig nummer voor iemand in jouw familie wilt schrijven, ik vind het leuk om jou te coachen bij de realisatie van jouw song en indien je dit prettig vindt ook bij het verdere pad tot en met het optreden. Hierbij horen ook praktische zaken als copyright of de uitwerking in de studio.

Wie ben ik. Ik heb altijd als manager, coach en jurist gewerkt. Ik wilde al langer popsongs schrijven over zaken die mij raken. Maar je weet hoe dat dan gaat, het was gewoon te druk. Op een bepaald moment heb ik besloten het te doen!  Als Jellaso treed ik inmiddels op. Zie ook www.jellaso.nl met links naar mijn (eerste) nummers op YouTube en Soundcloud. Deze link gaat bijv. naar mijn nummer Going Home op Youtube https://youtu.be/R48BZkok8Uc Ik maak ook de arrangementen, zowel instrumentaal als met loops. Ik vind het fantastisch om te doen. Maar het is wel een lange weg geweest om te komen waar ik nu ben. Ik heb honderden mailings en blogs gelezen van professionals, workshops gevolgd, gepraat met professionals etc. etc.

Wat blijkt. Er is enorm veel info op internet maar het zijn allemaal losse stukjes van een puzzel. Nergens vind je het hele verhaal om een song te schrijven. Of er zijn mixing workshops, of zangles het is altijd een stukje van het verhaal. Ik werd er zelf helemaal chagerijnig van. Er wordt daarbij vaak uitgegaan van een stuk basiskennis. Dus ik heb veel beginnersfouten gemaakt die me ook veel geld en heel veel tijd hebben gekost. Niemand vertelt je hoe je het nummer het beste kunt opbouwen, over het belang van bijv. ‘in het Grid’ zetten, iets waar ik nog nooit bij had stilgestaan, het ombouwen van het nummer en arrangement omdat een optreden niet hetzelfde is als in de studio iets opnemen, hoe je een optreden het beste praktisch voorbereidt, het inbouwen van een bridge… Ik was bij mijn eerste optreden vreselijk zenuwachtig en het pedaal hadden ze niet vastgezet. Het schoof hierdoor steeds weg, waardoor ik nog zenuwachtiger werd en het niet zo goed ging als ik wilde ha ha. Ja ik kon er achteraf ook om lachten maar dat is toch niet fijn. Diverse keren dat ik echt dacht dat ik nu toch goed voorbereid was toen ik naar de studio ging en dit toch nog beter had gekund waardoor ik kostbare uren zou hebben bespaard. En zo kan ik wel doorgaan. Het was vallen en opstaan. En het heeft me veel tijd en geld gekost en veel frustratie opgeleverd! Terwijl muziek maken gewoon leuk zou moeten zijn.  Verder komen er ook veel praktische zaken bij kijken zoals het regelen van auteursrecht, inschrijving bij  Buma/Stemra etc. Mij is gebleken dat zelfs ervaren muzikanten het moeilijk vinden om hun zakelijke belangen (zoals contract, vergoedingen, auteursrecht) goed te regelen.

Wat kun je van mij verwachten:

 • Ik help je met het realiseren van jouw song.
 • Ik help je om veel tijd en geld te besparen! En ook te genieten van dit muzikale avontuur!
 • Als jurist en coach kan ik  je helpen met de onderhandelingen voor het contract en het regelen van auteursrecht.
 • Ik creëer een veilige omgeving en ben er om jouw droom te verwezenlijken.

Dit kan in mijn studio of op een nader te bepalen plaats. Ook workshops zijn mogelijk waarbij je samen met iemand komt.

De eerste intake van een half uur is vrijblijvend en gratis.

Voor info: mail je vraag, naam en telefoonnummer naar info@songdream.nl dan neem ik contact met je op.

Muzikale groet,

Henriëtte van der Bend / Jellaso singer-songwriter & producer
SONGDREAM Bilthoven

KvKnr 66086671 / Btwnr NL043826842B01

4 gedachten over “Hallo aspirant Singer Songwriter”

 1. hey there and thank yоu for yoᥙr info –
  I have definitely picked up anything new from rigһt here.
  I did hoԝeveг expertise some technical issᥙes uѕing this site, since I experiеnced to reload the site many times ρrevious to I coulⅾ get it to ⅼoad correctly.

  I haɗ been wondering if your hosting is OK?

  Not that I аm complaining, but ѕlow loading instances times will vеry freqᥙently affect yоᥙr placement in googⅼe and
  can damage yоur գuality score if advertising and marketing with
  Adwords. Well Ӏ am adding this RSS to my email and
  can look out for a lot more of your respective interesting content.
  Make sure you update this again soon.

  1. Thank you for your nice reaction. I am sorry to inform you that I have for personal reasons deceided to stop with Songdream. I am doubting about my blog. I get so much spam that’s not funny anymore.
   Nevertheless thanks again!

  1. Hello Celeste, thank you for your interest. Unfortunately I have to inform you that I have deceided to stop with Songdream.
   Hope you find someone else who will help you with your music! Best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *